alampasis@gmail.com

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Πάμε στοίχημα τέλη κυκλοφορίας



Ο κακός τους ο χρόνος από τη πρώτη μέρα φαίνεται…  Άμα κρίνεις απ το ένα (1) ευρώ που αντί τελών κυκλοφορίας κατέθεσαν στο ΤΠΔ δεκάδες συμπολίτες μας, δε θέλει και πολύ νιονιό για καταλάβεις ότι το κίνημα «ΔΕΝ» οδεύει ολοταχώς προς τα τέλη κυκλοφορίας… Μοναδικός τρόπος ανάσχεσης, η δοκιμασμένη πια μέθοδος, της τρομονομοθέτησης (βλ. ΕΕΤΗΔΕ, διόδια, κακούργημα η παρακώλυση συγκοινωνιών από τους φορτηγατζήδες και πάει κ λέγοντας).

Μέρες πάντως που ναι, να μου το θυμηθείς. Του χρόνου τέτοιο καιρό θα χουνε φέρει νόμο που θα λέει ότι «η από τον υπόχρεο άρνηση ή αποφυγή προμήθειας του ειδικού σήματος που χορηγείται κατόπιν καταβολής των ετήσιων τελών κυκλοφορίας που επιβάλλονται στα αυτοκίνητα οχήματα, εντάσσεται στις εξαιρέσεις της Κ4/585/1978 ΑΥΕ (Φ.Ε.Κ. 795/8-4-1978 Τεύχος Α.Ε. & Ε.Π.Ε.). Η εξαίρεση αφορά τον ιδιοκτήτη του οχήματος που κατ οποιοδήποτε τρόπο, θέτει σε κυκλοφορία όχημα που δεν είναι εφοδιασμένο με το ειδικό ως άνω σήμα».

Για να σε προϊδεάσω, αυτό (θα) σημαίνει ότι αν αύριο μεθαύριο οδηγείς το αυτοκίνητό σου χωρίς να έχεις προμηθευτεί το ειδικό το σήμα, θα είσαι ουσιαστικά ανασφάλιστος (άσχετα με το ότι εσύ πληρώνεις κανονικά την ασφάλεια του αυτοκινήτου σου…). Θα είναι δηλαδή το ίδιο, σα να οδηγείς μεθυσμένος! Σύμφωνα με την Κ4/585/1978 ΑΥΕ άμα οδηγείς μεθυσμένος και από λάθος σου τύχει και χτυπήσεις άνθρωπο, η ασφαλιστική εταιρία πληρώνει μεν το θύμα, στρέφεται όμως δικαστικά εναντίον σου και σου παίρνει το βιό σου  όλο  (ότι υποχρεώθηκε να καταβάλει ως αποζημίωση  στο θύμα).

Κόμπο σώνει και ντε μη το δέσεις, δώσε όμως λίγο προσοχή, μιας και μεις οι δικηγόροι μάθαμε πλέον να προβλέπουμε την καταστρατήγηση του Συντάγματος πριν ακόμα εκδηλωθεί… Ούτε λίγο ούτε πολύ, φτάσαμε στο σημείο να μιλάμε για προγνωστικό δελτίο φαινομένων καταστρατήγησης του Συντάγματος - κάτι σαν το προγνωστικό δελτίο καιρικών φαινομένων… Η εκδήλωση καταστρατήγησης του Συντάγματος είναι τόσο βέβαιη, όσο βέβαιη είναι για τους μετεωρολόγους η εκδήλωση καταιγίδας. Μένει να προβλεφθεί (από τους νομικούς), ο χρόνος και η ένταση…