alampasis@gmail.com

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Η ΑΝΑΠΟΤΡΕΠΤΗ αυτοκαταστροφική τάση των Ελλήνων να εξαφανίσουν το ευρώ.



Δημοψηφικός ο χαρακτήρας των εκλογών που έρχονται. ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο ευρώ με διεξαγωγή των εκλογών σε συνθήκες φαινομενικής ομαλότητας.

1. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα σχηματίσει κυβέρνηση με κανέναν. Η προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης στα πλαίσια της δεδηλωμένης είναι καθαρά προσχηματική, για να μην του χρεωθεί ιστορικά και πολιτικά, η αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας. Και ορθώς πράττει ο ΣΥΡΙΖΑ  διότι

α) γνωρίζει ότι  σήμερα, δεν έχει καθαρή εντολή

β) γνωρίζει ότι  οι κυβερνητικοί του  «εταίροι»  είναι εμπειρότατοι και άρα υποθέτει σωστά  ότι έχουν και την τεχνογνωσία και τα μέσα αν όχι να τον εξαφανίσουν, σίγουρα να τον υπονομευόσουν (τις δομές του κράτους στελεχώνουν αποκλειστικά τα απειλούμενα με εξαφάνιση απομεινάρια  του δικομματισμού) 

γ) γνωρίζει επίσης  ότι τυχόν συνεργασία με το ΚΚΕ είναι αδύνατη διότι το ΚΚΕ  -και ιστορικά αν το δεις- αποτελεί μέρος του δικομματικού συστήματος. Το ΚΚΕ διαχρονικά, συντηρείται αποκλειστικά από το σύστημα του δικομματισμού. Μοναδικό του μέλημα είναι να παραμείνει αιώνια αν γίνεται, η ηγέτιδα δύναμη μιας ανάπηρης αριστεράς. Ουδέποτε το ΚΚΕ  θέλησε να υπερβεί το ταβάνι του 15%, διότι πολύ απλά δεν μπορεί να διαχειριστεί ποσοστό παραπάνω από αυτό (σταλινικό καθεστώς σε μια Ευρώπη του 21ου αιώνα με τις αγορές πανταχού παρούσες  δεν στέκεται - πόσο μάλλον όταν και  η μαμά Ρωσία ακόμα, έχει πάψει προ πολλού να είναι και να συμπεριφέρεται ως τέτοιο).

2.       Σύμπραξη ΔΗΜ.ΑΡ με τους ηττημένους του δικομματισμού αποκλείεται,  όσες  πιέσεις και να του ασκηθούν για δυο κυρίως λογούς : 

α) γνωρίζει η ΔΗΜ.ΑΡ ότι η κωλοτούμπα βλάπτει σοβαρά την πολιτική υγεία  (για την ακρίβεια οδηγεί ευθέως στον πολιτικό θάνατο),

β) θα επρόκειτο για μνημονιακή κυβέρνηση μειοψηφίας που θα ήταν ευθέως αντίθετη προς τη βούληση του εκλογικού σώματος. Φαντάσου τώρα σε μια Αττική που θυμίζει καζάνι που βράζει, να προσπαθούν να περάσουν μέτρα λιτότητας ύψους 12 δισ, με ξύλο άγριο από τα ΜΑΤ, όταν  τα ποσοστά των δυο βασικών εταίρων της υποθετικής κυβέρνησης  είναι στην Αττική μονοψηφία…

3.       Το ξένο κεφάλαιο έχει ρίξει χρήμα πολύ στη χώρα. Στόχος ο αφελληνισμός της δημόσιας περιουσίας, αν τα δάνεια δεν επιστραφούν. Κάτι που είναι μαθηματικά βέβαιο. Επίσης, ο αφελληνισμός της ιδιωτικής περιουσίας (κυρίως τα νησιά), με όχημα τις ελληνικές -κατ όνομα μόνο- τράπεζες, οι οποίες μέσω του EFSF θα γεμανο-γαλλοποιηθούν αμέσως μόλις ο στόχος αυτός επιτευχτεί. Οι «ελληνικές» τράπεζες είναι στην κυριολεξία  ζόμπι που συντηρούνται τεχνητά για δυο μόνο λόγους
α) δεν νοείται  να χαθεί κατάθεση σε τράπεζα της ευρωζώνης, αφού κάτι τέτοιο θα τίναζε στον αέρα ολόκληρο το χρηματοπιστωτικό σύστημα της νότιας Ευρώπης
β) οι ελληνικές τράπεζες έχουν στα χέρια τους το σύνολο των ελληνικών φιλέτων (ακίνητα και επιχειρήσεις).

4.       Όταν τα ξένα  συμφέροντα  ρίχνουν στην Ελλάδα μισό τρισ  ευρώ, αποκλείεται να το κάνουν χωρίς σχεδιασμό.  Δεν μπορεί λοιπόν παρά να έχουν πλαν μπι, πλαν σι και ντι  ακόμα αν χρειαστεί. Και εξηγούμαι: δεν μπορεί να έχω εγώ προβλέψει ορθά το αποτέλεσμα της κάλπης  και να μην το έχουν προβλέψει αυτοί. Δεν μπορεί να εξαθλιώνεις ένα λαό, να απομειώνεις αμέσως το ΑΕΠ του κατά 30% και να ρίχνεις μισό τρισ ευρώ χωρίς να έχεις υπολογίσει ότι οι  πολιτικές δυνάμεις που θα πάρουν τα επώδυνα αυτά μέτρα θα εξαφανιστούν από τον πολιτικό χάρτη σε χρόνο ντε τε... Και ότι θα ενισχυθούν τα αντιμηνημονιακα και αντιευρωπαϊκά κόμματα… Πόσο μάλλον όταν έχεις ιστορικά παγκόσμιο  προηγούμενο, ότι σε όποια χώρα η κυβέρνηση έφερε το ΔΝΤ,  ο λαός της την εξαφάνισε... Άρα το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα, τα ξένα συμφέροντα αν όχι το γνώριζαν πάντως το ανέμεναν σχεδόν με βεβαιότητα.

Η λογική λοιπόν λέει ότι πάμε σε επαναληπτικές εκλογές υπό τις εξής συνθήκες:

-        Οι συντάξεις και οι μισθοί θα πληρωθούν κανονικά. Η σημερινή Ευρώπη λειτούργει με  επίφαση  δημοκρατίας. Τα μεγαλύτερα εξάλλου εγκλήματα γίνονται στο όνομα του καλού. Τα τελευταία δε χρόνια αποκλειστικά στο όνομα της δημοκρατίας. Σε μια λοιπόν δημοκρατική (όπως πρέπει να φαίνεται) Ευρώπη, δεν θα μπορούσε ένα έθνος να οδηγηθεί σε εκλογές με απλήρωτους τους μισθούς και τις συντάξεις… Αν τα ταμειακά διαθέσιμα του δημοσίου δεν επαρκούν για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, τότε οι εκλογές θα επαναληφθούν αμέσως, και σε κάθε περίπτωση, πριν το ταμείο να είναι μείων... Σε διαφορετική περίπτωση, θα επρόκειτο για εξόφθαλμη, απροκάλυπτη και βίαιη κατάλυση της δημοκρατίας, πράγμα που δεν είναι βλάκες να το κάνουν. Διότι η δημοκρατία έχει μεν στον τόπο που γεννήθηκε καταλυθεί, αλλά με τρόπο έντεχνο  που ο αμύητος δεν μπορεί να διακρίνει εύκολα.
 
-        Μπανκ ραν δεν πρόκειται να γίνει. Οι καταθέσεις θα δίνονται κανονικά όσο η Ελλάδα παραμένει στο ευρω. Σήμερα μάλιστα, πιο εύκολα από ποτέ. Ούτε ένα ευρώ δεν θα χαθεί από «ελληνική» τράπεζα. Οι νταλίκες κουβαλάνε από την ΕΚΤ τόνους με φρεσκοτυπωμένα ευρώ, με τα οποία τροφοδοτούνται τα ελληνικά ΑΤΜ ακατάπαυστα.

Οι εκλογές συνεπώς θα γίνουν σε συνθήκες απόλυτης φαινομενικά ομαλότητας ώστε η απόφαση του εκλογικού σώματος να λογιστεί ως νηφάλια. Θα υπάρξει όμως μία παρέκκλιση.

Οι εκλογές αυτές  θα έχουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος. Θα τεθεί ευθέως ως φαίνεται, ότι οι έλληνες θα ψηφίσουν με βάση το ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο ευρώ . Το δίλλημα ΔΕΝ θα αφορά στη χρεοκοπία (τακτική ή άτακτη) η οποία μπορεί να συντελεστεί και εντός ευρωζώνης όπως έχει ήδη εξάλλου συμβεί. Το δίλλημα ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο ευρώ,  θα τεθεί αμέσως και με τρόπο  ξεκάθαρο από τους ευρωπαίους.

Οι εκλογές που προηγήθηκαν αντιμετωπίστηκαν από τους ξένους δανειστές και τους  ντόπιους εντολοδόχους ως οι εκλογές της εκτόνωσης. Ως μια σύντομη παρένθεση εκτόνωσης της διαμαρτυρίας... Για να αφυπνιστεί ο Έλληνας για την «καταστροφή» που έρχεται. Για να τεθούν όλοι προ των ευθυνών τους. Για να ενεργοποιηθούν τα αντανακλαστικά της σύνεσης. Για να δοθεί χρόνος για μια δεύτερη, πιο ώριμη προσέγγιση των πραγμάτων... Σφυγμομετρήθηκαν επίσης οι προθέσεις του λαού. Θα επακολουθήσουν κατά τους σχεδιαστές των πραγμάτων στην Ελλάδα, οι εκλογές της ΛΟΓΙΚΗΣ, όπου και θα ληφθεί η μεγάλη απόφαση. Μέσα ή έξω από το ευρώ.  Τα κανάλια , οι φαιδροί αυτοί  κολαούζοι του συστήματος, θα φροντίσουν για την εγκαθίδρυση του απόλυτου ΤΡΟΜΟΥ.

Τα ποσοστά που έδωσε αυτή η κάλπη, φαίνονται χειρουργικά βγαλμένα. Που δεν επιτρέπουν καμία μεσοβέζικη λύση. Για να ολοκληρωθεί όμως η πλήρης παράδοση της χώρας, είναι ξεκάθαρο ότι απαιτείται καθαρή, ΛΑΙΚΗ προπάντων εντολή. Εντολή που δεν θα μπορεί να αμφισβητήσει κανένας. Ούτε μέσα, ούτε  έξω από τη χώρα. Διότι αυτά που έρχονται μόνο ως Αρμαγεδδών θα ομοιάζουν. 

Είναι επίσης βέβαιο, ότι οι εκλογές αυτές διασκέδασαν τις υποψίες περί νοθείας που ανησύχησαν έντονα το ελληνόφωνο ιντερνετ. Καθησυχάστηκε από το αποτέλεσμα ο Τσίπρας (που ζητούσε μετ επιτάσεως  τα ISO της Singular). Καθησυχάστηκε κυρίως όμως ο ελληνικός λαός. Ότι ζήτημα τέτοιο στη «δημοκρατία» μας ΔΕΝ τίθεται…  Προμηνύονταν και τελικά ήταν τόσο ισχυρή η κατάρρευση του δικομματισμού σε αυτές τις εκλογές, που πέρασε στη συνείδηση του λαού με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, ότι αν το σύστημα μπορούσε,  πιθανόν και να είχε κάνει νοθεία. Μίλησα με ανθρώπους πολλούς που είχαν αυτό το φόβο. Μετά όμως το αποτέλεσμα καθησυχάστηκαν πλήρως. 

Ακόμη λοιπόν  και αν οι επόμενες εκλογές δώσουν ποσοστά τύπου  Αχμαντινετζάντ υπέρ του δικομματισμού, όποιος αμφισβητήσει το αποτέλεσμα, θα περιθωριοποιηθεί κατευθείαν ως γραφικός. Πόσο μάλλον που τυχόν ραγδαία μεταστροφή του εκλογικού σώματος θα μπορεί να αποδοθεί και στη λογική του τεράστιου διακυβεύματος των εκλογών που θα ακολουθήσουν…  Πιθανότερο δε φαντάζει ένα 70% στο δικομματισμό που να λέει ΝΑΙ στο ευρώ, όταν ο Τσιπρας μιλαει για πράγματα που κινούνται στη σφαίρα της φαντασίας. Για λογιστικούς ελέγχους, μονομερή καταγγελία της δανειακής σύμβασης και άλλες τέτοιες κουταμάρες. 

Όποιος σκέπτεται νομικά σκέπτεται κατά βάση λογικά. Όσο πιο πολύπλοκα νομικά σκέπτεσαι τόσο πιο εύκολα βρίσκεις λύσεις σε ζητήματα που αν και φαίνονται πολύπλοκα, τελικά είναι απλά. Μου έλεγαν άνθρωποι του ΠΑ-ΣΟΚ που γνωρίζουν από μέσα  πράγματα, ότι το ΠΑ-ΣΟΚ ποτέ δεν θα μπορούσε να πέσει από το 40% που είχε λάβει, κάτω από 20%... Με τη «λογική» ότι τόσοι άνθρωποι φαγανε από μας, τι διάολο οι μισοί δε θα μας μείνουν? Πρόκειται για ανθρώπους που δεν μέτρησαν τα πράγματα με βάση την ΚΟΙΝΗ λογική αλλά την "λογική" της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας που δίνει  η αλαζονεία της εξουσίας. Και η  κοινή λογική έλεγε ότι α) ουδείς αχαριστότερος του «ευεργετηθέντος» και β) οι άνθρωποι ξεχνούν πιο εύκολα την απώλεια της μάνας τους από την απώλεια της περιουσίας τους .

Τίποτα και καμία δύναμη δεν θα κρατήσει την Ελλάδα για πολύ στο ευρώ. Όχι γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί αλλά γιατί ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ. Διάβαζα ότι μια βασική αρχή των μπροκερς, είναι ότι τίποτα και κανένα λογικό επιχείρημα δεν μπορεί να μεταπείσει κάποιον που έχει κυριευτεί από μια αυτοκαταστροφική ιδέα. Σε αυτό αποδίδουν οι αναλυτές την εμμονή των αγορών σε μια συνεχή και επαναλαμβανομένη τάση αυτοκαταστροφής. Παρά τα χιλιάδες λογικά επιχειρήματα και παρά τις επαναλαμβανόμενες κρίσεις (που έχουν όλες τις ίδιες πάνω κάτω αιτίες), οι αγορές δεν σταματούν ποτέ, από το να επιδιώκουν την καταστροφή…

Οι Έλληνες θα πράξουν όπως και οι αγορές. Θα ψηφίσουν αυτοκαταστροφικά. Πλούσιοι και φτωχοί. Νέοι και γέροι. Βαθιά μέσα τους ξέρουν  ότι ο Τσίπας δεν έχει λύση. Το ίδιο και η Χρυσή Αυγή. Ξέρουν ότι το αύριο θα είναι μάλλον χειρότερο. Επιδιώκουν όμως την καταστροφή. Ζουν για να τη δουν. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό. Επειδή η ατιμωρησία ήταν ο κανόνας  όλα αυτά τα χρόνια. Επειδή τα λεφτά στην Ελβετία είναι πολλά. Επειδή στο παρτυ αυτό ο λαός δεν συμμετείχε. Επειδή νοιώθουν ότι κάποιος τους κορόιδεψε με το ευρώ. Επειδή είναι πολλοί αυτοί που πλέον έχουν χάσει το Γκρικ Ντρίμ. Και μαζί μ αυτό έχασαν και τον ύπνο τους. Και κυριεύτηκαν έτσι από μια αυτοκαταστροφική ιδέα.  Να εξαφανίσουν το ευρώ. Για να πονέσουν περισσότερο αυτούς που το θέλουν, παρά επειδή δεν το θέλουν οι ίδιοι. Για να πονέσουν και τους πλούσιους Ευρωπαίους γείτονες. Είναι εξάλλου γνωστή η φιλοσοφική θεώρηση του ελληνικού λαού σχετικά με το θάνατο της «κατσίκας του γείτονα». Για αυτούς και για άλλους λόγους το ευρώ είναι καταδικασμένο στην Ελλάδα να αποτύχει. Η κατάρρευσή του  θα βρει τους Έλληνες θα πίνουν απαθείς φραπέ γλυκό με γάλα κάτω απ τον καυτό ελληνικό ήλιο. Επειδή και τα δυο λοιδορήθηκαν άγρια από το γείτονα... Λύση υπήρχε και αν εφαρμόζονταν με σύνεση ο Έλληνας δεν θα αντιδρούσε. Αλλά όπως φαίνεται είναι πλέον αργά, αν και η Ελλάς χρειαζόταν τα Μνημόνια... Τα δίκαια όμως Μνημόνια.

Ο Έλληνας δεν εκδικείται το νόμισμα αλλά τα πρόσωπα. Φαίνεται ότι αυτό, τα θινκ τανκς  δεν το έχουν υπολογίσει σωστά... Το σοφότερο πράγμα πριν λάβουν τις επόμενες αποφάσεις, θα ήταν να αποσπάσουν τον Ραιχενμπαχ  στα καφέ της Αθήνας. Με την αποστολή  να πίνει φραπέ για δυο μήνες. Με πιθανότητα εξαγωγής ασφαλέστερων συμπερασμάτων, αν η  αποστολή του ανατεθεί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.             

Για να μην χάνεται όμως πολύτιμος χρόνος, θα πω εγώ τη λύση:

Όποιος  θέλει να διασώσει το ευρώ χειραγωγώντας την ψυχολογία της ελληνικής μάζας, ένα πράγμα πρέπει να κάνει. Να βάλει τον Σοιμπλε από τη  Γερμανία και τον κυρ Μπάμπη από το ΣΚΑΙ, να μιλαει ακατάπαυστα ΥΠΕΡ της επιστροφής στη Δραχμή.