alampasis@gmail.com

Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Ελληνικό Κανόνι 5


Πως εν μέσω οικονομικής κρίσης  η Γερμανία κατάφερε  να γίνει ο  Ηγεμόνας της Ευρώπης?

Η Γερμανία απ’ την άλλη φρόντισε από την ίδρυση της ευρωζωνης (τα τελευταία δέκα χρόνια), να γίνει πανίσχυρη κρατώντας ταυτόχρονα χαμηλό προφίλ (ο άβουλος γίγαντας με το μυαλό μικρού παιδιού) : )  . Εφαρμόζοντας ένα δεκαετές σκληρό πρόγραμμα λιτότητας, αύξησε δυσθεώρητα σε σχέση με τους ευρωπαίους  εταίρους της  την ανταγωνιστικότητά της, κρατώντας επί δέκα χρόνια  μισθούς, συντάξεις  (και άρα την εσωτερική κατανάλωση), σε αδιανόητα χαμηλά επίπεδα, δημιουργώντας με το τρόπο αυτό τεράστια εμπορικά πλεονάσματα! 
Έγινε τόσο ισχυρή σε σχέση με τους λοιπούς εταίρους της που η Γαλλίδα υπουργός των οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ, έφτασε στο σημείο να εγκαλεί τη Γερμανία για τη δεινή κατάσταση που έχει επιβάλει στους εταίρους της!!! Σε συνέντευξή της στους Financial Times, κατηγόρησε ευθέως τη Γερμανία ότι ακολουθεί πολιτική ενίσχυσης των εξαγωγών της εις βάρος των εταίρων της στην Ε.Ε., προκαλώντας τους ελλείμματα για να συσσωρεύσει αυτή πλεόνασμα. Πρότεινε μάλιστα λίγο πολύ, ότι  η  λύση στο  γερμανικό «πρόβλημα» θα ήταν  να επιδοθεί η Γερμανία σε κακοδιαχείριση των δημοσιονομικών της, ώστε να εξισορροπηθεί η κατάσταση σε σχέση με τους λοιπούς ευρωπαίους!!! Να δώσει δηλαδή λεφτά στους γερμανούς  ώστε η Γερμανία να γίνει φτωχότερη και οι γερμανοί πλουσιότεροι!!!
Φαίνεται λοιπόν ότι η Γερμανία προετοιμαζόταν αθόρυβα και μεθοδικά από καιρό…
Και ξαφνικά, μόλις οι συνθήκες το επέτρεψαν , διεφανη ο ΗΓΕΜΟΝΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ! Διεφανη ότι Ο ΛΑΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΤΟΝ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ  ΤΟΝ ΗΓΕΜΟΝΙΣΜΟ ΣΤΟ DNA ΤΟΥ!  
Είδαμε ξαφνικά  μια άλλη Γερμανία , τη Γερμανία που  πλέον γίνεται  επιθετική απέναντι στους μέχρι τώρα συμμάχους της. Που προκαλεί ρίγη φόβου στους ευρωπαίους σε σημείο τέτοιο, που να ακούγονται φωνές για  πολιτική σκληρότητα των γερμανικών  μέτρων , που δίνει την εικόνα ότι η καγκελαρία επιδιώκει τη μετατροπή της Ε.Ε. σε... «δημοσιονομικό στρατόπεδο συγκέντρωσης»!!! Μια Γερμανία που η Ευρώπη νόμισε ότι πέθανε στις 14:25  της 30ης Απριλίου του 1945 , όταν ο Κόκκινος Στρατός εισερχόταν στο Βερολίνο… Μια Γερμανία που δε μοιάζει πλέον  με το γίγαντα με   το μυαλό μικρού παιδιού που είχαμε συνηθίσει (ή μήπως μας άφησε να πιστέψουμε?). Είδαμε σε σχέση με την Ελλάδα μια Γερμανία που  θυμίζει την παλιά σιδηρά  Γερμανία. Η περίπτωση της Ελλάδας θυμίζει την πανίσχυρη  Γερμανία  της  12ης  Μαρτίου του  1938,   όταν έκανε την πρώτη κίνησή της για να καθυποτάξει την  Ευρώπη.   Όταν  η 8η Στρατιά της Βέρμαχτ επιδεικνύοντας στην Ευρώπη  καθολική δύναμη ισχύος,  πέρασε τα σύνορα της Αυστρίας, προσαρτώντας ειρηνικά  την Αυστρία στη Γερμανία…
Φαίνεται λοιπόν ότι η Γερμανία προετοιμαζόταν καιρό για αυτό…Για να κάνει τη κίνησή της...